Pečivo

Zlivický chéb - ve velikostech 1200g, 800 g a 500g

zlivicky-pekar-chleba-s03 

Základní údaje:

Vyroben z pravého kvasu, pšeničné mouky, žitné mouky, soli a vody. Technologie výroby se vrací k původním kořenům zdravé kuchyně našich předků. Kvasový chléb je zdravější a snáze stravitelný. Při výrobě Zlivického chleba se nepoužívá droždí, použití pravého žitného kvasu zabraňuje nadměrnému škodlivému množení kvasinek v organismu a nevytváří tak podmínky ke vzniku kožních chorob a mykóz

Kvasový chléb na rozdíl od chleba z droždí dlouho kyne a zraje, což zaručuje rozložení škodlivin, které jsou obsaženy v mouce. Díky přírodnímu kvašení má Zlivický chléb nasládlou chuť

Zlivický chléb se peče na parní peci z roku 1938, na rozdíl od běžného chleba je Zlivický chléb opravdu řádně propečen, což zaručuje jeho dlouhou trvanlivost a nízkou drobivost. Ruční tvarování (válení) dává Zlivickému chlebu tradiční kulatý nebo oválný tvar. Spodní strana chleba je pomoučněna kvůli tomu, aby bylo možno nakynulý chléb vyndat ze slaměných ošatek a vsadit do pece. Drobné praskliny na povrchu jsou způsobeny zaválením žitné mouky při ručním tvarování. Jelikož je základ pro výrobu Zlivického chleba tvořen živou kulturou, je každá várka originálem a není možné zajistit, že bude každý chléb vypadat stejně.

   

Česnekáček

zlivicky-cesnekacek

Základní informace:

Výborný chléb s česnekem a voňavou slaninou

 

 

 

 

 

 

 

Adresa

  • Husova 41 (U kapličky)
    370 01 České Budějovice

Otevírací doba

PO-PÁ 7-17
SO-NE zavřeno

Facebook

facebook-logo-wood